Menu
header photo

Kommunikaatio ILO

Kommunikointimenetelmien opetusta ja ohjausta

Puhetta tukevat keinot osaksi arkea -verkkokoulutus

Innostusta ja osaamista puhetta tukevien keinojen käyttöön!

Ajankohta:

Tulevat verkkokoulutukset:

17.-18.2.2022 kello 9.00-15.00 ( ilmoittautuminen viimeistään 31.1.2022 mennessä) 

 

Kohderyhmä ja sisältö:

Koulutus sopii kaikille, jotka kaipaavat lisää osaamista ja ideoita puhetta tukevien kommunikointikeinojen käyttöön. Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka tekevät  työtä tai haaveilevat työstä tukea tarvitsevien henkilöiden parissa; varhaiskasvatuksen henkilökunnalle, erityisryhmien parissa työskenteleville, työ- ja päivätoiminnassa työskentelille, nepsy-valmentajille

Tämä kahden päivän verkkokoulutus antaa osaamista kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen tukemiseen, antaa innostusta ja rohkeutta erilaisten puhetta tukevien keinojen käyttöön sekä ideoita siihen, miten saadaan puhetta tukevat keinot osaksi arkea. Koulutus sisältää keskustelua, pohdintaa, videovinkkejä sekä kuvakommunikointi- ja tukiviittomamateriaalia, jonka koulutukseen osallistuja saa itselleen käyttöön. Koulutuspäivien kesto yhteensä 12 tuntia. Koulutus toteutetaan Zoom-yhteydellä. Voit halutessasi osallistua joko kumpaankin tai  yhteen koulutuspäivään. 

 

Ihana, kun keskusteltiin paljon. Rento ilmapiiri, jossa uskalsi kysyä ja kertoa.

Olen todella tyytyväinen koulutuksen antiin ja sain paljon vahvistusta omille taidoille.

- Koulunkäynninohjaaja

1. päivä

Asenne-esteetön kommunikointiympäristö ja osaava vuorovaikutuskumppani

Kommunikoinnin tukeminen eleitä, ilmeitä ja tukiviittomia hyödyntäen. Käymme läpi tukiviittomia arkisiin keskustelutilanteisiin. Aihealueina mm. värit, pukeutuminen, aikaan liittyvää sanastoa, henkilöitä, toimintaa ja tekemistä sekä aakkoset. Tärkeinpänä päivän antina on rohkeus käyttää tukiviittomia arjessa sekä innostus hyödyntää eleitä ja ilmeitä vuorovaikutushetkissä. 

2. päivä

Puhetta tukevat keinot osaksi arkea

- kuvilla kommunikointi (yksittäiset kuvat, toimintataulut, kuvakansiot)

- piirtäminen (toiminnanohjauksen tukena,  sosiaaliset tarinat, tilanteiden ennakointi ja läpikäynti)

- kommunikointisovellukset (IPadin sovelluksia kommunikointiin, arjen strukturointiin, älypuhelimen sovelluksia ja toimintoja arjen tukena)

- kirjoittaminen ja sanat puheen tukena (sanakansio, aakkostaulut)

 

Suosittelen koulutusta kaikille ihmisten kanssa työskenteleville.

Jo muutamilla helpoilla vinkeillä kuka vaan voi helpottaa kanssakäymistä puhetta tukevia ja korvaavia keinoja käyttävän ihmisen kanssa.

 

Hinta:

Koko kahden päivän koulutuskokonaisuus 185 € (hinta sisältää alv:n 24%)

Yksi koulutuspäivä 100 € (hinta sisältää alv:n 24 %) 

 

Kouluttaja:

Puhevammaisten tulkki, OIVA-ohjaaja ja neuropsykiatrinen valmentaja, Henna Sillanpää

Kouluttaja on toteuttanut sekä perheille, työyhteisöille, että puhevammaisille henkilöille erilaisten puhetta tukevien ja korvaavien keinojen opetusta ja ohjausta vuodesta 2016. OIVA-ohjaajana kouluttaja on ohjannut ja auttanut työntekijöitä pohtimaan omia vuorovaikutuskäytäntöjään, sekä hyödyntämään omia vahvuuksiaan vuorovaikutuskumppaneina erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa.    

 

Peruutusehdot:

Veloitukseton koulutuksen peruuttaminen on mahdollista tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta. Mikäli peruutus tehdään alle 48 h koulutuksen alkamisesta, koulutusmaksu veloitetaan kokonaisuudessaan. Sairaustapauksissa (lääkärintodistusta vastaan) tai mikäli koulutus joudutaan perumaan järjestäjästä johtuvista syistä, koulutusmaksua ei veloiteta. Kommunikaatio ILO pidättää oikeuden muutoksiin.

Koulutuksen voit tilata myös toteutettavaksi omaan työyhteisöösi, teidän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Näin saat varmistettua sen, että koulutuksen sisältö ja materiaali tukevat juuri teidän arjen tarpeita. Tilaa koulutus yhteydenottolomakkeella:   

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ!

Henna Sillanpää, kommunikaatio-ohjaaja, OIVA-ohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja
puh. 040 542 0583 henna@kommunikaatioilo.fi