Menu
header photo

Kommunikaatio ILO

Kommunikointimenetelmien opetusta ja ohjausta

Kohti Australiaa

Nyt alkaa jo vähän jännittämään!

Nimittäin muutaman päivän päästä lähtee lento kohti Australiaa. Tämä on minulle ensimmäinen pitkä reissu, jonka teen yksin. Joten tunteet vaihtelevat tiuhaan tahtiin jännityksen, pelon, innostuksen ja onnellisuuden välillä. En malttaisi millään odottaa, että pääsisin jo aloittamaan reissun, mutta sitten taas toisaalta tiedän, että perhettä ja läheisiä tulee iso ikävä. No mutta… vajaa kaksi viikkoa erossa perheestä. Eiköhän siitä selviä! Ja enhän minä siellä yksin joudu olemaan :)

Tässä nyt kuitenkin hieman tietoa siitä, mihin olen menossa. Eli kohteena on Australia, Gold Coast, ISAAC 2018 konferenssi (International Society for Augmentative and Alternative Communication).

Konferenssin teemana on AACces All Areas. Luentoja pidetään lauantaista 21.7. torstaihin 26.7. saakka. Ja luentojen aiheet pyörivät kaikki kommunikoinnin tukemisen ja mahdollistamisen ympärillä. Luentoja saattaa olla 12 yhtäaikaa eri aiheista, jotka kaikki olisivat mielenkiintoisia. Mutta valintoja pitää tehdä: mitä menen kuuntelemaan ja mistä haluan oppia lisää?

Tämä on jo selvää ja päätetty etukäteen, että minä osallistun lauantaina ja sunnuntaina järjestettäviin workshoppeihin. Lauantaina pääsen kuuntelemaan Linda Burkhartia :) Päivän aiheena on Communication and Access for Children who have Severe Physical Challenges and Cortical Visual Impairment. Sunnuntaina on Kathy Howerin vuoro, aiheena The Lived Experience of Speaking through a Speech Generating Device. Mielenkiintoisia päiviä on siis tiedossa jo heti ennen pääkonferenssin alkua :) Hienointa näissä päivissä on ehkä se, että ne ovat workshoppeja, joten aiheisiin pääsee sisälle vielä paremmin toiminnan ja keskusteluitten merkeissä!

No mutta, sitten tuleekin se vaikein osuus! Miten saan päätettyä, mitä menen kuuntelemaan pääkonferenssin luennoista? Tähän mennessä olen saanut päätettyä vasta maanantain aamupäivän osalta eli haluan mennä kuuntelemaan kun suomalaiset naiset pitävät luentoa ISAAC konferenssissa!! Sehän on selvää :) Kommunikointikeskus Kipinä Oy:n naiset Heikurainen Iina ja Andersson Filippa luennoivat aiheesta Using AAC to help multicultural children learn their second language in a daycare setting eli miten AAC-keinojen käyttö päiväkotiryhmässä tukee monikielisten lasten suomen kielen taidon oppimista. Tämän session jälkeen Heikurainen Iina ja Ousukainen Mirja jatkavat aiheesta A new tool for coaching communication partners: An interactive online program eli aiheena on esitellä uutta etäohjaustyökalua, joka tarjoaa uudenlaisen mallin lähi-ihmisten ohjaamiseen. Mielenkiintoisia ja minunkin työtä todella paljon koskettavia aiheita kumpikin!

Vielä pitää kuitenkin päättää mitä menen kuuntelemaan maantai-iltapäivänä, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Onneksi on pitkä lentomatka edessä, jonka voin hyödyntää hyvin tähän tehtävään ;)

Blogin kirjoittaminen on nyt siis pyöräytetty käyntiin! Jii-haa :)

Lisää kuvia ja tunnelmia ISAACista ja muista Kommunikaatio ILOn touhuista voitte seurata blogin lisäksi myös Instagramissa @kommunikaatioilo sekä Facebookissa @KommunkaatioILO

Iloista heinäkuuta!

- Henna

Go Back

Kommentti

Blogi postaukset